PÅ GRUND AV SJUKDOM HAR ALLA FÖRELÄSNINGAR RESTEN AV 2021 STÄLLTS IN. ALLA ANMÄLDA SKA HA FÅTT MAIL, INGEN FAKTURERING KOMMER ATT SKE.INBJUDAN till halvdagsutbildningen

"Rymdfärder och Solsystemet -Rymden i skolan"Varmt välkommen att delta på halvdagsutbildningen "Rymdfärder och Solsystemet -Rymden i skolan"

Syftet med utbildningen är att med fortbildning och material stärka kunskaperna om rymden hos pedagoger (oavsett åldrar). Rymden är en utmärkt plattform att väcka intresse för naturvetenskap och skola med!

Rymdkunskap började 2013 som ett projekt tillsammans med (och då finansierat av) statliga Rymdstyrelsen. Därefter fortsatte projektet på egna ben, hittills har nära 10.000 pedagoger deltagit.

Rymdfärder och Solsystemet -Rymden i skolan sker under fyra veckor, vecka 46 till 49. Utbildningen har en deltagaravgift på 796 kr + moms/deltagare.

Innehållet handlar om rymdfärder och grundläggande astronomi och rymdfysik:

- Planeter, dvärgplaneter, asteroider, kometer och meteoriter.

- Hur det ser ut på de himlakroppar som "vi" besökt?

- Rörelser/banor, proportioner och avstånd mm.

- Grundläggande rymdfysik, t.ex. varför uppler man tyngdlöshet i omloppsbana? Vad är kosmisk strålning?

- Risker och hot i och från rymden. Vilka miljöproblem orsakar rymdindustrin?

- Hur fungerar det att leva och jobba i rymden? Hur påverkas människokroppen?

- Vad händer kring rymdresor nu och de kommande åren?

- Vanlig funderingar hos elever: t.ex. finns liv i rymden och om man verkligen har landat på månen?

- Vi avslutar med lektionstips/aktiviteter kring rymden, för olika åldrar, mer finns i kursmaterialetKursmaterial ingår (föreläsningsbilderoch dokument med 180 länkar till rymdresurser för klassrummet på nätet).

Anmälan sker på biljettbolaget, mot faktura eller med kort. Så länge anmälningsformuläret finns uppe på Biljettbolaget går det bra att anmäla sig.

LÄNK TILL ANMÄLAN NEDTAGEN, NYA TILLFÄLLEN I FRÅN VECKA 3 2022.

Varmt välkomna att följa med på rymdresan en kväll i höst!